lundi 19 mars 2007

Helga mi i bilder=)

Du trodde d ikke fins palma i Paris? men d jør d vettø! Bildet e tatt i parken rundt hjørnet der e bor, Parc de Monceau, som e veldi fin.
Dessuten e den veldi treningsinspirerende (eller deprimerende, alt ettersom), for der e allti nåkken joggende folk i alle aldra. Tilogme små gamle dame me grått hår!

Vår, trallala vår, trallala vår, trallala vår

Kjekke klassejente, Maki fra Japan og Flavia fra Brasil. Vi fant oss ei parade me høy musikk og ballonga, lata som vi va på karneval i Brasil og dansa me.


Louvrepyramida som blei tatt imot me åpne arma av nåkken, sterkt kritikert for å vær for kontrastfulle til dei gamle, fine museumsbygningane av andre.
E syns uansett den e kul.

Kjekke folk fra ungdomsorganisasjonen MiJi (= Mission Jeunesse = ungdomma fra dei ulike protestantiske kirkene i Paris). Vi hang rundt på lørdagen lame Thomas og Kristin som va på besøk.
Før på kvelden hadde vi "pannekakeaften" i ei av kirkene, bra konsept igrunn.. og i kirka t Flavia som går i klassa mi arrangera dei ball me fine kjola og dans heile kvelden. Muli at Kirken den Norske kunna fått litt goe idéa fra dei franske minoritetskirkene her..!


Notre Dame

La Seine, elva som renne gjennom byen.

Har hatt ei fiin helg, men den va litt stappfull, så idag sov e leeenge og d va godt.. så va d skole og etterpå kino me ei jente fra kirka, vi så den nye me Hilary Swank og Patrick Dempsey, tror den hete ca "Freedom writers" ellernåkke på engelsk. Ganske bra film, og e sjokkera me sjøl me at no har e blitt vant t å se filma døbba på fransk..tenktikke særlig over d sjøl om munnane og stemmene leve forskjellige liv. Og d e bare enda et bevis på menneskets sinnsjuke tilpasningsevne, e meina - døbbing!!
Ellers så slite e stort me å få tid t å lese i den 10-kilos tunge massen me bøker e tok me me fra Norge... Mai blir tidenes kriseeksamensmåned. Jajaja, man må nå leve litt me=) men spørs om e overleve mai da.. den tid, den potensielle sorg!

2 commentaires:

bjarnebs a dit…

eg vil også til Paris...

Bjørg a dit…

Kos deg med våren, Julie!

Den hadde du ikke fått oppleve nå om du hadde vært her i kalde nord, for nå snør det tett her, og vi var på skitur i går i snøvær og vind!

Blir så godt å få deg hit på leir! Jeg skal bare smake bittelitt på våren først, jeg også... Regner med at Roma også er helt ok på denne tiden av året! :)

Et lite lesetips: Ta med noen kilo bøker ut i parken, da, så får du litt av begge deler!